Cel puţin 16 persoane au fost ucise, în provincia canadiană Nova Scotia, de un bărbat îmbrăcat în uniformă de poliţist, au anunţat autorităţile, citate de BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Violenţele au început sâmbătă, au durat 12 ore şi s-au încheiat cu o urmărire de maşini. Locuitorii din Portapique au fost sfătuiţi să se încuie în case, iar poliţia a spus că, în final, atacatorul a fost ucis.

Bărbatul conducea ceea ce părea a fi o maşină de poliţie.

El a împuşcat oameni în mai multe locuri din Nova Scotia, iar duminică seară autorităţile încă încercau să stabilească bilanţul deceselor.

Heidi Stevenson, de 23 de ani ofiţer în Royal Canadian Mounted Police (RCMP), se numără între persoanele ucise.

„Heidi şi-a făcut datoria şi şi-a pierdut viaţa apărându-i pe cei pe care îi slujea”, a scris comisarul adjunct RCMP Lee Bergman pe Facebook. 

Brenda Lucki, comisar RCMP, a declarat că, iniţial, atacatorul a avut o motivaţie, apoi a împuşcat aleatoriu.

Justin Trudeau, prim-ministrul Canadei, a descris cele petrecute drept „o situaţie îngrozitoare”, iar prim-ministrul Nova Scotia, Stephen McNeil, a declarat reporterilor că „acesta este unul dintre actele de violenţă cele mai absurde din istoria provinciei noastre”.

Poliţia a identificat suspectul ca fiind Gabriel Wortman, în vârstă de 51 de ani. El nu lucra în Royal Canadian Mounted Police, însă purta o uniformă asemănătoare, iar maşina pe care o conducea era puţin dierită de cele folosite de aceasta.

Autorităţile nu au dat detalii despre cum a murit suspectul.

Atacurile armate sunt relativ rare în Canada, unde legea privind armele de foc este strictă faţă de ţara vecină.

În 2019, doi adolescenţi fugari au mărturisit că au ucis trei persoane în British Columbia. În 1989, într-o facultate din Quebec, un bărbat a ucis 14 femei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.