Depozitele Amazon din Franţa, închise săptămâna trecută în urma unei hotărâri judecătoreşti care impune companiei să limiteze livrările la produse esenţiale din cauza riscurilor legate de coronavirus, vor rămâne închise cel puţin 22 aprilie, din cauza neînţelegerilor cu sindicatele legate de condiţiile sanitare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gigantul de comerţ electronic din Seattle a a ajuns în centrul atenţiei pe ambele maluri ale Atlanticului fiind îngrijoraţi cu privire la riscurile de contagiune în timpul manipulării şi livrării mărfurilor.

Sindicate şi oficiali aleşi din SUA au cerut Amazon să închidă depozitele, în timp ce reprezentanţii lucrătorilor din Franţa au reclamat compania în instanţă, spunând că protocoalele sale de sănătate nu sunt suficient de bune.

Un tribunal francez a ordonat săptămâna trecută Amazon să-şi restrângă livrările la produse esenţiale, cum ar fi alimente şi consumabile medicale, în timp ce efectuează verificări de siguranţă minuţioase.
Însă Amazon a mers mai departe şi a suspendat activitatea la şase depozite unde prelucrează şi împachetează colete.

Amazon a spus că definiţia bunurilor esenţiale nu este clară şi nu ar putea risca să fie amendată şi a depus un recurs în instanţă,  programat pe 21 aprilie.

”Aşteptăm cu interes ca apelul nostru să fie ascultat”, a spus compania, adăugând că angajaţii depozitelor ar trebui să rămână acasă până cel puţin pe 22 aprilie. Amazon anunţase anterior că închiderile se vor aplica cel puţin până pe 20 aprilie.

Compania americană a încurajat cumpărătorii să continue comenzile, şi publicat reclame în ziarele franceze, afirmţnd că furnizorii care folosesc site-ul Amazon pentru a-şi expune produsele, dar care au reţele proprii de logistică vor putea continua livrările.

În plus, compania a declarat că va încerca să reducă la minimum întreruperile, folosind alte depozite din Europa pentru a respecta comenzile, deşi unii cumpărători au spus că au fost deja avertizaţi despre întârzieri de până la patru săptămâni pentru a-şi primi mărfurile.

Franţa este practic blocată pentru a conţine sub control epidemia de coronavirus şi majoritatea magazinelor, cu excepţia supermarketurilor, sunt închise.

Conflictul de la Amazon vine în momentul în care guvernul francez încearcă să stabilească reglementări clare, prin care companiile să ia măsuri sanitare clare, dar care să evite blocarea totală a activităţilor economice.

Amazon afirmă că regulile sale sanitare sunt corecte şi că a oferit angajaţilor măşti de protecţie şi posibiltiatea de a respecta distanţarea socială.

Sindicatele susţin că distanţarea socială este greu de respectat în depozitele aglomerate şi doreşte ca Amazon să reducă numărul de produse pe care le livrează în timpul crizei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.