Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a adus Lumina Sfântă de pe mare, purtând masca şi mănuşi şi spunând că respectă legea şi că trebuie să ne protejăm unii pe alţii. El a transmis credincioşilor ca Paştele acesta să aducă Lumina în sufletele celor care se află în carantină şi în izolare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Arhiepiscopul Tomisului a adus Lumina Sfântă, sâmbătă seară, de pe mare. El a sosit cu barca în Portul Tomis, fiind însoţit de doi preoţi. Înalt Prea Sfinţitul Teodosie şi cei doi preoţi purtau mască şi mănuşi.

Arhipiescopul Tomisului a declarat jurnaliştilor că avem Lumină şi în această perioadă de pandemie.

“Iată avem Lumină în 2020, în această perioadă de pandemie, Lumina vine să risipească întunericul. Mântuitorul Hristos ne-a spus eu sunt Lumina lumii, cine vine după mine nu va umbla în întuneric şi va avea lumina vieţii. (...) Dumnezeu nu ne dezamăgeşte niciodată şi nu ne lasă din braţele sale. Ne-am rugat cu sute de mii de oameni şi iată Lumina a venit mai devreme decât altă dată. Dumnezeu ne încurajează să credem în ajutorul lui. Să fim sănătoşi şi Paştele acesta să aducă Lumina în sufletele tuturor celor ce se află şi în carantină şi în izolare şi în frică şi în tot felul de nevoi şi de necazuri pentru că iată Lumina ajunge la fiecare casă la fiecare creştin” a afirmat Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Întrebat de ce poartă o mască de protecţie, Arhiepiscopul Tomisului a răspuns: “Respect legea, pentru că trebuie să ne protejăm unii pe alţii. Nu ignor legea, nu ignor ordinele, dar trebuie să fie pe primul plan sufletul, credinţa şi dacă nu e sufletul, credinţa, trupul este abandonat. Nu punem trupul înaintea sufletului”.

El a mai transmis credincioşilor să fie mai încrezători, mai optimişti şi mai aproape de Dumnezeu, mai aproape unii de alţii, nui fizic, ci spiritual, precizând că dacă vom fi ca o familie atunci vom birui şi coronavirusul.

“Iubiţi credincioşi, în noaptea aceata să fiţi mai încrezători mai optimişti, mai aproape de Dumnezeu, mai aproape unii de alţii nu fizic, dar spiritual pentru că dacă nu ne iubim înseamnează că nu primim Lumina, Lumina înseamnează şi iubire pentru că Dumnezeu este iubire. Iubindu-ne, ajutându-ne fiind o familie vom birui şi coronavirusul”, a mai spus Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

Apoi el a plecat cu Lumina Sfântă pe faleza Cazinoului Constanţa, spre Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel unde a oficiat slujba Învierii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.