Grupul farmaceutic Roche a creat un nou test destinat depistării anticorpilor pentru noul coronavirus, pe care intenţionează să îl livreze pe piaţa britanică în luna mai, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Testarea anticorpilor, care este deja utilizată în Germania, Coreea de Sud şi Finlanda, este considerată o modalitate de ieşire a ţărilor din carantină prin depistarea persoanelor care au avut boala Covid-19 şi au dobândit un anumit nivel de imunitate.

Roche, care este înregistrată în Elveţia, a anunţat că până în luna iunie va putea să producă zeci de milioane de teste şi că va creşte producţia cât mai curând posibil.

Geoff Twist, director general al Roche Diagnostics UK and Ireland, a spus că ” Roche Diagnostics a lucrat zi şi noapte pentru a dezvolta un test pentru anticorpi de calitate. În prezent colaborăm cu autorităţile din sectorul sănătăţii pentru a aproba noul test pentru anticorpi, iar obiectivul nostru este să începem să îl livrăm în Marea Britanie de la jumătatea lunii mai”.

Twist a mai spus că este esenţial ca industria farmaceutică că colaboreze cu NHS pentru a reduce presiunile şi a oferi soluţii.

Guvernul britanic s-a referit anterior la testele pentru anticorpi ca la o posibilă soluţie de relaxare a restricţiilor de mişcare şi a distanţării sociale, dar că trebuie să identifice teste suficient de precise. Guvernul comandase luna trecută 3,5 milioane de teste, dar s-a dovedit că nu pot fi folosite pentru că rezultatele nu erau suficient de sigure.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.