Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a anunţat joi prelungirea până la 15 mai a măsurilor de izolare în acest stat care este epicentrul epidemiei americane, în ciuda numărului scăzut de decese, cel mai mic din ultimele 10 zile, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Trebuie să continuăm ceea ce facem", a declarat guvernatorul Andrew Cuomo în conferinţa zilnică de presă. "Aş vrea să văd scăderea infecţiilor şi mai mult. Politica de izolare va fi aplicată până la 15 mai", a adăugat el.             

El a mai precizat că statul de aproape 20 de milioane de locuitori a înregistrat 606 morţi din cauza pandemiei în cursul ultimelor 24 de ore, adică bilanţul zilnic cel mai grav înregistrat din 6 aprilie. Miercuri, statul a înregistrat 752 de decese.

Statul New York este cel mai afectat de epidemie din Statele Unite, cu mai mult de 210.000 de cazuri de coronavirus confirmate şi mai mult de 11.500 de morţi.              

De mai multe zile, semnele unei stabilizări a epidemiei se înmulţesc, cu o scădere a internărilor şi a persoanelor care necesită îngrijiri la Terapie Intensivă până în punctul în care guvernatorul, care cerea mii de ventilatoare la sfârşitul lui martie pentru a face faţă afluxului în spitale, acum le trimite în alte state. 

Joi, el a indicat că va expedia 100 de ventilatoare în statul vecin New Jersey, 100 în Michigan şi 50 pentru Maryland. 

Miercuri, Cuomo a anunţat un decret care va obliga newyorkezii, începând de vineri seară, să poarte mască în toate locurile publice şi unde distanţa regulamentară de doi metri nu poate fi respectată, adică în transportul în comun şi în supermarketuri. 

El a solicitat din nou ajutor de stat federal pentru a pune în aplicare un sistem de testare masivă a populaţiei, crucială potrivit experţilor pentru a garanta o reluare a activităţii economice. 

Cuomo lucrează cu guvernatorii din cinci alte state - New Jersey, Massachusetts, Pennsylvanie, Delaware, Rhode Island - pentru a încerca să stabilească condiţiile acestei relansări. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.