Un studiu realizat asupra unor donatori de sânge din Olanda sugerează că aproximativ 3% dintre aceştia au dezvoltat anticorpi împotriva noului coronavirus, un lucru care poate furniza un indiciu cu privire la populaţia care a fost deja contaminată, au anunţat joi autorităţile sanitare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Concluziile acestei analize au fost prezentate de către directorul Institutului Naţional olandez de Sănătate (RIVM), Jaap van Dissel într-o dezbatere în Parlament.

”Acest studiu arată că aproximativ 3% dintre olandezi au dezvoltat anticorpi împotriva coronavirusului”, a subliniat Jaap van Dissel.

”Pe baza acestui studiu putem calcula că mai multe sute de mii de persoane”, dintr-o populaţie totală de 17 milioane, au dezvoltat aceste molecule ale sistemului imunitar în reacţie faţă de o infecţie cu noul coronavirus, a explicat el.

în prezent, potrivit bilanţului oficial, 28.158 de contaminări au fost confirmate în mod oficial în Olanda, însă testările se limitează la cazuri grave de covid-19 şi la personalul care îngrijeşte bolnavi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.