O fetiţă în vârstă de şase ani, confirmată cu COVID-19, a fost operată de apendicită la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, cadrele medicale spunând că aceasta ar fi prima intervenţie chirurgicală asupra unui pacient confirmat cu noul coronavirus din ţara noastră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicul primar de chirurgie pediatrică Florin Enache a povestit joi, pentru agenţia de presă News.ro, că în 28 martie o fetiţă de şase ani şi nouă luni s-a prezentat în Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Constanţa cu dureri de burtă. Medicul a spus că, în urma anamnezei şi a radiografiei pulmonare, a observat că fetiţa este suspectată de infectare cu noul coronavirus. Mai întâi a fost efectuat un test rapid, care a confirmat infectarea cu COVID-19, iar apoi un test PCR care a fost tot pozitiv. 
 
"Ne-am luat apoi toate măsurile de precauţie. Am internat-o, avea un abdomen acut chirurgical. După nici 24 de ore am operat-o pentru că avea o apendicită gangrenoasă perforată cu abces periapendicular”, a spus medicul Florin Enache. 
 
Fetiţa a stat împreună cu mama ei în spital, într-un salon dedicat pentru pacienţii confirmaţi sau suspectaţi de infecţie cu Covid-19. 
 
"Fetiţa a stat cu mama în spital. Avem în spital pe fiecare secţie un salon dedicat pentru pacienţii potenţial infectaţi Covid şi a stat izolată. Acolo se intră echipat complet. Pe fetiţă am ţinut-o cât a fost nevoie să scape de orice problemă chirurgicală”, a mai afirmat medicul.
 
El a precizat că fetiţa nu avea simptomatologie specifică Covid-19, iar după o săptămână a fost din nou testată, iar rezultatul a fost negativ. 
Ea a fost externat în 4 aprilie, iar apoi s-a izolat cu mama ei la domiliciu. 
 
Florin Enache a mai precizat că mama fetiţei revenise din Germania cu trei săptămâni înainte, iar tatăl se întorsese din aceeaşi ţară cu o săptămâna înainte. Părinţii fetiţei, dar şi sora ei au fost testaţi pentru coronavirus, rezultatele fiind negative. 
 
Florin Enache a spus că, din informaţiile pe care le are, aceasta a fost prima intervenţie făcută în România la un copil confirmat cu Covid-19 şi crede că niciun adult confirmat cu coronavirus nu mai fusese operat în ţara noastră până la acea dată.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.