Organizaţii ale veteranilor ruşi îl îndeamnă pe Vladimir Putin să amâne defilarea militară de la 9 mai care urmează să marcheze 75 de ani de la victoria împotriva naziştilor, din cauza pandemiei covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţi ai mai multor organizaţii de  veterani i-au cerut miercuri, într-o scrisoare, liderului de la Kremlin ”să ia această decizie dificilă dar dreaptă” - în contextul în care evenimentul este în continuare programat, în pofida izolării impuse locuitorilor Moscovei în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus.

Această defilare este o mare adunare patriotică în Rusia, prezidată cu mare pompă de către Vladimir Putin.

Ceremoniile din acest an sunt deosebit de importante, în contextul în care este vorba despre marcarea a 75 de ani de la victoria împotriva Germaniei naziste.

”Vă cerem (...) să organizaţi o defilare militară la altă dată, când, potrivit situaţiei epidemiologice, defilarea nu va fi o ameninţare, ci o adevărată sărbătoare pentru pacea şi securitatea tuturor participanţilor”, scriu aceşti foşti combatanţi în scrisoare, citată de agenţiile ruse.

”Acest apel va fi examinat”, a declarat pentru agenţia rusă de ştiri Tass un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Defilarea militară de la 9 mai comemorează capitularea celui de-al Treilea Reich în faţa URSS.

Kremlinul nu a anulat defilarea, care este programată în continuare să aibă loc.

Numeroşi demnitari străini, inclusiv preşedintele francez Emmanuel Macron, şi-au confirmat prezenţa, înainte de pandemie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.