Preşedintele francez Emmanuel Macron a mulţumit, într-un videoclip publicat pe reţelele de socializare miercuri, tuturor celor care au contribuit la salvarea din incendiu a monumentului francez acum un an şi celor care astăzi ajută la reconstruirea lui.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La un an de la incendiul Catedralei Notre-Dame, Emmanuel Macron a mulţumit "soldaţilor de foc", "poliţiştilor", "agenţilor diocezei, Ministerului Culturii, Primăriei din Paris, securităţii civile, Crucii Roşii", "donatorilor", "arhitecţilor", "artizanilor", "muncitorilor". 

"Nu vom uita nimic", a lansat preşedintele Republicii. "Nici eroicul elan de curaj care a salvat catedrala din flăcări, nici formidabilul val de generozitate care s-a ridicat în orele şi zilele care au urmat", a spus el. 

Edificiul este încă în faua de "urgenţă absolută" la un an de la incendiu, iar restaurarea propriu-zisă nu a început. 

Marele clopot "Emmanuel" din turnul de sud al Notre-Dame (1686) va bate miercuri, la ora 20.00, pentru a marca declanşarea incendiului de la catedrală acum un an: va fi singura manifestare prevăzută pe şantier. 

"Vom reconstrui Notre-Dame în 5 ani, am promis. Vom face totul pentru a respecta acest termen. Desigur, şantierul este suspendat în acest moment din cauza crizei sanitare, însă el va reporni imediat ce va fi posibil", a spus Macron.

Catedrala Notre-Dame a ars, timp de peste 12 ore, la 15 aprilie 2019. Cele mai multe dintre obiectele de artă şi de importanţă religioasă au fost salvate, la fel şi structura ei, chiar dacă două treimi din acoperiş a fost carbonizat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.