Ministerul Transporturilor şi Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA au semnat contractul de finanţare pentru proiectul ”Dezvoltare Port Isaccea - Reabilitare şi modernizare infrastructură portuară portul Isaccea”, în valoare de peste 18 milioane de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Miniterul Transporturilor, obiectul contractului de finanţare ”Dezvoltare Port Isaccea - Reabilitare şi modernizare infrastructură portuară” este reprezentat de acordarea finanţării nerambursabile către Compania Naţională Administraţia Porturilor Dunării Maritime SA, pentru modernizarea portului Isaccea.

”Rezultatele aşteptate prin implementarea proiectului sunt creşterea cu 100% a volumului de mărfuri transportat în portul Isaccea, prin modernizarea şi reabilitarea infrastructurii portuare – danele 1-3 şi 4-5, îmbunătăţirea condiţiilor de navigaţie pe Dunăre, prin realizarea de lucrări de dragaj în zona portului Isaccea şi dezvoltarea serviciilor oferite navelor prin extinderea reţelelor de utilităţi şi dotarea cu hidranţi şi prize de cheu pentru alimentarea cu apa potabilă şi energie electrică a navelor acostate la cheu”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Valoarea totală a proiectului este de 18.156.409,03 lei, din care valoarea totală eligibilă, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, este de 15.278.639,41 lei (85% din valoarea totală eligibilă aprobată – 12.986.843,50 lei este asigurată din Fondul European de Dezvoltare Regională, iar 15% în valoare de 2.291.795,91 lei va fi finanţată din bugetul beneficiarului prin bugetul de stat).

Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operational Infrastructură Mare 2014-2020.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.