Guvernul danez vrea să accelereze ridicarea măsurilor de izolare în ţară, în urma unei scăderi continue a numărului spotalizărilor din cauza noului coronavirus, a anunţat marţi premierul Mette Frederiksen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul spitalizărilor nu a crescut, a scăzut. Iar numărul persoanelor la terapie intensivă scade şi el”, a declarat ea într-o conferinţă de presă, fără să detalieze planul Guvernului, care urmează să fie discutat cu celelalte partide reprezentate în Parlament.

În situaţia actuală, Danemarca, una dintre primele ţări din Europa care a adoptat măsuri de izolare împotriva covid-19, preconizează să înceapă să redeschidă şcolile începând de miercuri.

Toate celelalte restricţii - interzicerea adunărilor de peste zece persoane şi închiderea cafenelelor, restaurantelor, sălilor de sport şi saloanelor de coafură - urmează să rămână în vigoare cel puţin până la 10 mai.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.