Procurorii au deschis un dosar penal pentru ”zădărnicirea combaterii bolilor”, după ce fostul manager al Spitalului Focşani s-a dus la serviciu, deşi fusese confirmat cu coronavirus. El a interacţionat la spital cu mai multe persoane. Ulterior, bărbatul s-a autoizolat într-un hotel cu cadre medicale neinfectate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 14.04.2020 s-a preluat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani dosarul penal nr. 1958/P/2020 şi s-a înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea sub nr. 961/P/2020, având ca obiect infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. Organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la presupusa săvârşire a acestei infracţiuni de către managerul Spitalului Judeţean ”Sf. Pantelimon” din Focşani”, au transmis, marţi, procurori.

Potrivit acestora, după ce ar fi fost confirmat ca fiind contaminat cu noul coronavirus, managerul unităţii spitaliceşti s-ar fi prezentat la locul de muncă unde ar fi interacţionat cu mai mulţi colegi, iar ulterior s-ar fi autoizolat într-o locaţie hotelieră unde erau cazate cadre medicale neinfectate cu boala infecto-contagioasă, existând astfel posibilitatea de transmitere a acesteia.

”Menţionăm că măsurile dispuse în prezenta cauză reprezintă o etapă a procesului penal, conform Codului de procedură penală, care nu înfrâng în niciun fel principiul prezumţiei de nevinovăţie”, au mai transmis procurorii.

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, a preluat, luni, managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” Focşani.

Din echipă mai fac parte şi personal civil contractual Bianca Andoni - director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe - ofiţer de logistică şi locotenent-colonelul Adrian Ceauşu - ofiţer de stat major.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.