Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au început urmărirea penală într-un dosar în care un medic epidemiolog de la Spitalul "Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Bucureşti este suspectat că a omis să ateste în ancheta epidemiologică faptul că un medic gastroenterolog de la aceeaşi unitate medicală a fost contact apropiat al unei persoane confirmate cu coronavirus. De asemenea, medicul gastroenterolog a continuat să lucreze în mai multe unităţi medicale din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti anunţă că, printr-o ordonanţă de marţi, într-un dosar penal aflat în lucru în cadrul acestei unităţi de parchet, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru zădărnicire a combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 C.pen. şi fals intelectual, prev. de art. 321 alin. 1 C.pen.

Astfel, procurorii spun că, în cursul lunii martie, în contextul efectuării anchetei epidemiologice la nivelul Spitalului de Urgenţă "Prof. Dr. Dimitrie Gerota” din Bucureşti, un medic epidemiolog din cadrul acestei unităţi sanitare a omis cu ştiinţă să ateste în materialul întocmit că un medic gastroenterolog din cadrul aceleiaşi unităţi medicale a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus.

"Totodată, a mai rezultat că, în perioada 06.03.2020 - 26.03.2020, medicul gastroenterolog, deşi cunoştea că a fost contact apropiat al unei persoane depistate pozitiv cu coronavirus, a continuat să îşi desfăşoare activitatea profesională în diferite unităţi medicale din mun. Bucureşti, nerespectând astfel măsurile de prevenire şi combatere a răspândirii infecţiei virale", notează procurorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.