Anularea nerespectării dreptului la viaţă intimă, familială şi privată, extinderea timpului de circulaţie pentru pensionari la 3 ore, creşterea masivă a numărului de teste, carantină severă, asigurarea de echipamente de protecţie individuală şi reluarea producţiei industriale în zone unde nu sunt focare de infecţie şi.ridicarea oricărei restricţii pentru actvitatea pe şantierele de construcţii, sunt recomandările pe care fostul preşedinte Traian Băsescu le face succesorului său la Cotroceni,Klaus Iohannis, cu puţin timp înainte ca acesta să anunţe prelungirea stării de urgenţă decretate în 16 martie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Domnule Preşedinte, este urgent!”, afirmă Băsescu la începutul unei postări pe Facebook, prezentând o listă cu ”câteva lucruri care trebuie scrise în Decretul de extindere a Stării de Urgenţă”

Conform fostului preşedinte, acestea sunt: 

 - Anularea nerespectării dreptului la viaţă intimă, familială şi privată;
 - Extinderea timpului de circulaţie pentru pensionari la 3 ore;

 - Creşterea masivă a numărului de teste pentru a se evita ca oamenii infectaţi să moară în casele lor fără asistenţă medical. Ce fac Vela, Arafat si Despescu prin limitarea numărului de teste este crimă împotriva românilor.
 - Carantină severă pentru că proporţia populaţiei afectate este mult mai mare decât cea oficial măsurată prin prea puţine teste.
 - Accelerarea contractării de împrumuturi pentru relansarea şantierelor de contrucţii pe Autostrada Transilvania, pentru punerea în funcţiune şi extinderea sistemului de irigaţii.
- Asigurarea de echipamente de protecţie individuală şi reluarea producţiei industriale în zone unde nu sunt focare de infecţie.
 - Ridicarea oricărei restricţii pentru actvitatea pe şantierele de construcţii, cu luarea măsurilor de protecţie sanitară pentru muncitori.
”Fără aceste măsuri, menţinerea Stării de Urgenţă necesară în acest moment din punct de vedere sanitar va impinge România într-o situaţie de criză economică profundă”, avertizează Traian Băsescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.