O asistentă de la Substaţia de Ambulanţă Năsăud a fost confirmată cu coronavirus, ea fiind internată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, în timp ce colegul său de echipaj, ambulanţierul, a fost retras temporar din activitate, deşi testul este negativ în cazul său. Angajaţii care au intrat în contact cu femeia vor fi testaţi, iar substaţia decontaminată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Prefectura Bistriţa-Năsăud a anunţat, marţi, că în cursul zilei de 13 aprilie, o asistentă din Substaţia Năsăud a Serviciului de Ambulanţă Judeţean a fost confirmată pozitiv cu Covid-19. 
 
"A fost anunţată Direcţia de Sănătate Publică, iar asistenta a fost internată Spitalul Judetean de Urgenţă Bistriţa. Colegul ei de echipaj, ambulanţierul, a fost testat negativ, dar preventiv a fost retras din activitate cca 7-10 zile, timp în care se va realiza retestarea, la recomandarea DSP", arată sursa citată.
 
Ancheta epidemiologică şi testarea contacţilor apropiaţi este în derulare.
 
La nivel intern, a fost derulată o anchetă internă si a fost dispusă testarea celor 25 de salariaţi (din totalul 31) suspectaţi ca şi contact cu asistenta pozitivă (la schimburile de tură din 9 apr/dim, 9 apr/seara; 10 apr/seară, 11 apr/dim). 
 
Totodată, s-a început decontaminarea întregii substaţii Năsăud.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.