Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, spune că va anunţa, în cursul zilei de marţi, noi măsuri în ceea ce priveşte conduita credincioşilor pentru noaptea de Înviere, măsuri luate împreună cu Patriarhia. Vela afirmă că de fiecare român şi de felul în care sunt respectate măsurile de prevenţie depinde cât de mult va mai dura starea de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Astăzi vom anunţa nişte măsuri pe care le-am luat împreună cu Patriarhia Română, astfel încât să venim în întâmpinarea celor care sărbătoresc Sfintele Paşti şi cred că vor înţelege faptul că am depus toate eforturile, noi ca instituţie, şi biserica, astfel încât şi credincioşii şi clericii să fie protejaţi, dar în acelaşi timp să se bucure şi de Sfintele Paşi de lumină”, a declarat Marcel Vela, marţi, la Azuga.
 
Ministrul Afacerilor Interne a precizat că eventuale estimări privind durata pandemiei sunt "pure analize individuale, personale”. 
 
"Cei care decid până când va fi sau nu va fi stare de urgenţă, până când vor fi sau nu restricţii suntem noi, toţi românii. Dacă suntem atenţi unii cu alţii, dacă respectăm măsurile pe care le anunţăm, să ne spălăm pe mâini, să păstrăm distanţa socială, să purtăm mască, mănuşi, să fim atenţi cu cei în vârstă, cu cei bolnavi, atunci starea de urgenţă se reduce şi măsurile se vor relaxa etapizat. Dacă noi nu respectăm aceste reguli şi infecţia va fi tot mai mare şi cazuri tot mai multe, evident că nu vom putea spune s-a terminat starea de urgenţă şi putem să tratăm indiferenţi cazurile de boală, intervenţiile medicale, necazurile din spitale, problemele oamenilor. În concluzie, noi singuri, ca naţiune, ca cetăţeni vom decide dacă mai stăm sau în starea de urgenţă în funcţie de cum respectăm regulile şi sfaturile specialiştilor”, a adăugat Marcel Vela.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.