Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că Biroul Executiv al formaţiunii a decis să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgenţă, cu unele condiţii. Între acestea se numără prelungirea stări de urgenţă doar până la 1 mai şi repornirea activităţilor productive şi de servicii după această dată. ÎN plus, Pro România are solicitări de natură socială şi economică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Biroul Executiv al Pro România a decis să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgenţă numai în măsură în care Preşedintele şi Guvernul răspund pozitiv celor 15 solicitări, în caz contrar votul nostru va fi împotrivă”, a anunţat, luni, Victor Ponta.

Printre solicitările parlamentarilor Pro România se numără prelungirea stării de urgenţă până la data de 1 mai.

”Program de repornire a activităţii productive şi de servicii începând cu data de 1 mai (cu respectarea condiţiilor de protecţie sanitară) - cu excepţia localităţilor declarate «de pericol maxim»”, a mai transmis Ponta.

Acesta mai cere extinderea şi pe teritoriul României a dreptului de transport pentru lucrătorii sezonieri, adoptarea pachetului economic şi fiscal de sprijin pentru firmele afectate de perioada de blocaj (turism, restaurante, agenţii, hoteluri), schimbarea solicitării României de sprijin financiar din partea UE, considerând că suma de 3,3 miliarde este total insuficientă.

Printre măsurile considerate importante de către Pro România se mai numără revocarea suspendării Legii Transparenţei - publicarea online în timp real a tuturor contractelor încheiate de autorităţile publice prin exceptare de la prevederile legale privind achiziţiile publice – dar şi publicarea scenariilor de finalizare a Anului Şcolar 2019 – 2020.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, sâptămâna trecută, că va emite un nou decret pentru prelungirea cu 30 de zile a stării de urgenţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.