Infrastructurile de telemedicină vor fi mai vizibile în produsele Google, pentru a ajuta utilizatorii să acceseze servicii medicale de la distanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În contextul pandemiei de coronavirus, când în multe ţări sunt permise deplasări doar în cazurile de urgenţă pentru alte afecţiuni decât cele legate de COVID-19, telemedicina poate juca un rol important în păstrarea stării de sănătăte.

Astfel, Google anunţă că link-urile către infrastructurile de telemedicină ale instituţiilor medicale vor fi mai vizibile în paginile de rezultate ale motorului său de căutare, dar şi în Google Maps, începând cu această săptămână.

Când în paginile de rezultate apare o instituţie medicală ce oferă servicii de telemedicină, Google va afişa un link (Get online care), prin care utilizatorii le pot accesa rapid.

În cazul instituţiilor medicale care oferă şi informaţii legate de COVID-19, un link către această pagină va fi, de asemenea, afişat direct în paginile de rezultate şi în pagina dedicată din Google Maps.

Pentru platformele mari de telemedicină, Google va afişa un card, care va conţine inclusiv informaţii despre preţuri. Această facilitate va debuta mai întâi în Statele Unite.

Informaţiile şi link-urile către site-urile de telemedicină nu vor fi afişate la căutările după COVID-19, ci la căutări mai clare, după termeni legaţi de afecţiuni, instituţii medicale sau medicină la distanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.