Israelul a blocat duminică accesul în zone din Ierusualim locuite în mare parte de evrei ortodocşi, pentru a ţine sub control răspândirea noului coronavirus din cartierele populate învecinate, unde rata de îmbolnăviri este ridicată, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Restricţiile de intrare şi de ieşire, puse în practică de baraje de poliţie, au fost impuse în aceeaşi zi în care a intrat în vigoare un ordin al guvernului ca populaţia să poarte măşti de protecţie în zonele publice.

Locuitorii din cartierele restricţionare ale Ierusalimului vor putea în continuare să cumpere produse esenţiale din apropierea locuinţei.

Sinagogile sunt închise la nivel naţional, pentru a preveni extinderea infecţiilor.

În cartierele restricţionate locuiesc familii numeroase, iar respectarea recomandărilor de distanţare socială nu prea sunt respectate.

Bnei Brak, un oraş ultr-ortodox cu 200.000 de locuitori, aflat în apropiere de Tel Aviv, a fost declarat zonă restricţionată pe 2 aprilie, iar poliţia a limitat accesul în zonă.

În Cisiordania, ministrul de Finanţe palestinian Shukri Bishara a spus că Autoritatea Palestiniană a cerut ajutorul Israelului pentru a face faţă dificultăţilor economice provocare de criza coronavirusului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.