Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă semnarea primului contract subsecvent pentru achiziţia a 172 de remorci şi semiremorci pentru dotarea Armatei României. Contractul în valoare de peste 24 de milioane de lei fără TVA se va derula pe o durată de patru ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit MApN, vineri, la sediul Departamentului pentru armamente a fost semnat contractul subsecvent nr. 1 la acordul-cadru nr. 14/1/CFA-C/2 decembrie 2019, cu operatorul economic S.C. Automecanica Mediaş S.R.L., care prevede achiziţia a 172 de remorci şi semiremorci (în diverse configuraţii).

Produsele fac parte din lotul nr. 2 şi sunt achiziţionate în cadrul programului "Platforme de transport auto multifuncţionale - pe roţi”.

Contractul subsecvent nr. 1, în valoare de 24.450.442,84 lei fără TVA, se va derula pe o durată de patru ani, produsele livrate urmând să fie realizate în facilităţi integrate în industria de profil din România. Acestea vor intra în dotarea tuturor categoriilor de forţe ale Armatei României.

Remorcile şi semiremorcile pe roţi vor fi produse de S.C. Automecanica Mediaş S.R.L., cu implicarea mai multor operatori economici români, ceea ce va conduce la dezvoltarea pe orizontală a industriei naţionale. Astfel, vor fi create condiţiile pentru executarea în ţară a mentenanţei de nivel complex şi pentru asigurarea suportului logistic integrat pe toată durata de viaţă a echipamentelor, arată MApN.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.