Oficiali din Coreea de Sud au anunţat vineri că 91 de pacienţi care s-au vindecat de coronavirus au fost testaţi din nou iar diagnosticul a fost pozitiv, conform Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Perspectiva de reinfectare cu virusul stârneşte îngrijorări la nivel internaţional, în timp ce multe ţări speră ca oamenii infectaţi să dezvolte suficientă imunitate pentru a preveni o reactivare a pandemiei. 

Jeong Eun-kyeong, director la Centrul de Control şi Prevenire al Bolilor (CDC), a afirmat într-o scurtă conferinţă că virusul mai degrabă s-a "reactivat" şi nu pacienţii s-au reinfectat. 

De asemenea, rezultatele testelor false ar putea fi de vină, spun alţi experţi, sau rămăşiţe ale virusului ar putea fi în continuare în sistemele pacienţilor, dar nu pot fi infecţioase sau un pericol pentru gazdă sau pentru alţii. 

"Există mai multe interpretări şi mai multe variabile", a spus Jung Ki-suck, profesor la Spitalul Universităţii Hallym Sacred Heart.

Aproape 7.000 de sud-coreeani au fost internaţi de Covid-19, boala cauzată de noul tip de coronavirus. 

"Numărul va creşte, 91 înseamnă doar începutul", a declarat Kim Woo-joo, profesor de boli infecţioase la Spitalul Universităţii Guro. El a spus că este probabil ca boala să fi recidivat mai degrabă decât că pacienţii să fi fost infectaţi a doua oară.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.