Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi va primi, în cursul serii de joi, 30 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus care erau internaţi la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, întrucât medicii nemţeni nu mai fac faţă numărului mare de cazuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, joi, că unitatea ieşeană va primi din judeţele învecinate pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, în special de la spitalele care nu mai au locuri.

Ea a spus că, în cursul serii, vor fi transferaţi la spitalul ieşean 30 de pacienţi cu coronavirus internaţi în prezent la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

"Numărul pacienţilor începe să crească în zona de nord-est. Am verificat condiţiile de muncă din spital şi zonele de risc pentru a îmbunătăţi circuitele. Urmează o perioadă grea“, a afirmat medicul Carmen Dorobăţ.

Conducerea Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ a decis transferarea bolnavilor la Iaşi, întrucât unitatea dispune de personal medical limitat. Spitalul are doar şapte medici de boli infecţioase.

Până joi la prânz au fost confirmaţi în judeţul Neamţ 202 pacienţi cu coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi, că nu sunt secţii închise la spitalul din Piatra Neamţ, dar acestea funcţionează cu un personal la limită, după ce mai multe cadre medicale sunt infectate cu coronavirus sau în autoizolare. El a precizat că ministerul urmăreşte ca acest focar să nu se extindă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.