Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au deschis un dosar penal pentru luarea de mită la morga Spitalului Judeţean ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Funcţionari publici sunt acuzaţi că au cerut bani de la familiile celor decedaţi de coronavirus pentru ”eforturile” făcute în legătură cu constatarea decesului şi pregătirea persoanelor decedate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Având în vedere informaţiile vehiculate în spaţiul public, privind săvârşirea de infracţiuni de corupţie de către personalul de la morga din cadrul Spitalului Judeţean Sf. Ioan cel Nou Suceava, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, fiind constituit un dosar penal”, a transmis, joi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava, prntr-un comunicat de presă.

Sursa citată a menţionat că, în perioada martie – aprilie 2020, ”funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava au pretins şi primit diferite sume de bani de la membrii de familie ai persoanelor decedate în această perioadă, pretinzând aceste sume pentru «eforturile» făcute în legătură cu constatarea decesului, îmbălsămarea persoanelor decedate, îmbrăcarea acestora, etc., deşi toate aceste servicii intră în atribuţiile de serviciu ale personalului angajat în cadrul instituţiei medicale”.

”În prezent se efectuează urmărire penală in rem, cu privire la fapte, pentru clarificarea situaţiei de fapt şi pentru stabilirea existenţei răspunderii penale” au mai transmis procurorii.

Cauza este instrumentată de procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, împreună cu lucrători operativi din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În suceava au fost confirmate 1.487 cazuri de infectare cu coronavirus, fiind înregistraţi şi cei mai mulţi morţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.