„Fantezie” reprezintă cea mai nouă colecţie de cărţi pentru copii lansată de editura Princeps Publishing prin „The Rapping Astronaut”, prima carte în limba engleză a uneia dintre cele mai tinere autoare din România, Sonia Marta, în vârstă de 12 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O poveste despre curaj şi încredere în sine care îl are în centru pe Austro, plasat „într-un cotidian lesne recognoscibil, indiferent de situaţiile extraordinare prin care trece”, spune Ioana Crăciun, editoarea cărţii. 

Sonia Marta şi-a descoperit pasiunea pentru scris la clubul de lectură de la International British School of Bucharest, unde este elevă de la vârsta de 4 ani. Întâlnirile organizate la şcoală cu scriitori români şi străini au fascinat-o, făcând-o să îşi dorească, la rândul ei, să poată inspira alţi copii.

A publicat prima carte de poezii pentru copii, „Oracol”, la vârsta de 10 ani. De atunci, a organizat sesiuni de lectură cu peste 1.000 de copii la grădiniţe şi şcoli din Bucureşti pentru a putea discuta despre scriere şi poezii cu aceştia, dar şi pentru a promova cititul şi importanţa acestui act în formarea identitară şi în creşterea încrederii în sine.

Sonia Marta va susţine noi sesiuni de lectură cu ocazia lansării „The Rapping Astronaut”, îndată ce acest lucru va fi posibil.

În completarea poveştii Soniei vin ilustraţiile sugestive realizate de Ioana Rusu, absolventă a Universităţii de Artă din Bucureşti.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.