Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu afirmă, joi, că Primăria Bucureşti a plătit peste 4,8 milioane de lei pentru reclamă la radio şi TV, bani cu care se puteau cumpăra cel puţin 385.665 măşti FFP2 pentru spitalele aflate în subordinea instituţiei. ”Momente ca astea ne aduc aminte un lucru simplu: corupţia ucide”, afirmă Voiculescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru că tăcem prea mult si uităm al naibii de repede, simt nevoia să amintesc un lucru: Primăria Capitalei, prin Administraţia Spitalelor (ASSMB) a încheiat un acord-cadru în valoare de 4.820.822,90 lei fără TVA, pentru promovarea activităţii. Adică reclame la TV şi Radio. Acum, în plină criză, în mai toate spitalele de sub Primărie nu sunt de niciunele. Nu sunt nici măcar echipamente de protecţie pentru cei care lucrează acolo. Lipsesc măşti. Lipsesc mănuşi. Lipsesc deja medicamente”, a scris, joi, pe Facebook, Vlad Voiculescu.

Potrivit acestuia, este vorba despre ”milioane de euro aruncate pe fereastră de Primărie”.

”Momente ca astea ne aduc aminte un lucru simplu: corupţia ucide”, afirmă Voiculescu, potrivit căruia, cu bani din publicitate se puteau cumpăra cel puţin 385.665 măşti FFP2 (standardul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii).

”O singură zi fără mască poate însemna o condamnare la boală cruntă sau la moarte pentru un medic, o asistentă sau infirmieră”, a mai scris Voiculescu.

În Bucureşti s-au confirmat până acum 659 cazuri de infectare cu coronavirus. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.