Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a pelungit de la trei la cinci săptămâni perioada de închidere a fabricilor din Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus informează motorsport.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"După aprobarea în unanimitate a Grupului de strategie din Formula 1, a Comisiei F1 şi a tuturor echipelor, Consiliul Mondial al Sportului cu Motor a ratificat prin vot electronic decizia de extindere a perioadei de închidere a fabricilor F1 de la 21 la 35 de zile, valabilă pentru lunile martie, aprilie şi/sau mai, pentru toate echipele şi producătorii de unităţi de propulsie", se arată într-un comunicat al FIA.

O discuţie cu privire la această situaţie rămâne deschisă şi alte hotărâri vor fi luate în funcţie de evoluţia răspândirii cazurilor de Covid-19.

Până în prezent, opt mari premii au fost amânate sau anulate din acest sezon al Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei de coronavirus. Cursele din Australia, care era prima etapă, la 15 martie, Bahrain, Vietnam, China, Olanda, Spania şi Azerbaidjan sunt amânate, în timp ce Marele Premiu al Principatului Monaco a fost anulat.

Prima etapă ar urma să fie, în aceste condiţii, MP al Canadei, din 14 iunie.

Conducătorii FIA şi F1 speră ca unele din grand prix-urile amânate să se poată desfăşura în obişnuita pauză de vară din luna august.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.