Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că un al treilea transport aerian cu echipamente medicale din Coreea de Sud va fi făcut cu o aeronavă C-17 Globemaster III, în noaptea de marţi spre miercuri. Echipamentele constă în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
MApN arată că a solicitat Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria desfăşurarea unei noi misiuni aeriene de urgenţă, pentru transportul a încă aproximativ 45 de tone de echipamente de protecţie medicală de la Seul la Bucureşti.
 
Misiunea de zbor, ale cărei costuri sunt acoperite de Statele Unite în sprijinul Guvernului României, este executată cu o aeronavă C-17 Globemaster III.
 
Echipamentele, constând în aproximativ 100.000 de combinezoane de protecţie, au fost achiziţionate de statul român prin Oficiul Naţional de Achiziţii Centralizate şi Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în ţara noastră.
 
Acesta este cel de-al treilea zbor solicitat de Ministerul Apărării Naţionale cu aeronave C-17 Globemaster III, iar folosirea acestei capabilităţi, care este exploatată în comun de ţări NATO şi partenere, pentru misiuni de urgenţă în contextul gestionării pandemiei de coronavirus a fost o premieră în cadrul Unităţii Multinaţionale de Transport Strategic.
 
Distribuirea echipamentelor de protecţie va fi realizată cu mijloace de transport din dotarea IGSU şi, cu sprijinul inspectoratelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, acestea vor fi distribuite şi alocate, în funcţie de nevoi, personalului medical şi echipajelor operative aflate în teren.
 
Coordonarea zborului s-a realizat, din partea României, de Centrul Naţional Militar de Comandă al MApN.
 
Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni, în noaptea de 7 spre 8 aprilie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.