Focuri de pădure care au izbucnit şi s-au extins la sfârşitul săptămânii trecute în zona Centralei Nucleare de la Cernobîl nu au condus la nicio creştere periculoasă a radioactivităţii, au dat asigurări marţi autorităţile ucrainenen, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nivelul radioactivităţii relevat la Kiev şi în zona de excludere instituită în jurul centralei în urma accidentului nuclear din 1986 ”nu au depăşit normele autorizate”, a anunţat organismul însărcinat cu supravegherea zonei.

Pompieri luptau în continuare cu flăcările - care au cuprins 35 de hectare de teren -, însă situaţia este ”perfect controlată” dau asigurări serviciile de urgenţă.

Incendiul a izbucnit vineri seara, în vestul zonei de excludere, şi s-a extins la păduri vecine, dintre care unele se află în partea în care nivelul radioactivităţii rămâne important.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.