Cel puţin două din serviciile Google au simplificat modul în care utilizatorii pot găsi restaurante care fac livrări, pentru a încuraja comenzile pe durata izolării sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Google a adăugat două shortcut-uri noi în aplicaţia Maps, care facilitează găsirea acelor restaurante care oferă servicii de livrare, dar şi de ridicare a comenzilor (takeout).

Plasate în partea de sus a ecranului, cele două butoane iniţiază căutări locale după restaurante care fac livrări şi oferă posibilitatea ridicării comenzilor.

Funcţiile în sine nu sunt noi pentru Google Maps, însă acum sunt aduse în prim-plan, devenind vizibile la deschiderea aplicaţiei şi celor care nu ştiau că există sau cum să le acceseze.

Anterior, utilizatorii care căutau restaurante în zonă trebuiau să activeze filtrele care să afişeze doar acele restaurante care oferă una din cele două opţiuni.

În unele cazuri, se pot face şi comenzi direct din Google Maps, însă asta doar acolo Google oferă această facilitate şi unde restaurantele au integrat-o.

Şi în hărţile afişate în paginile de rezultate ale motorului său de căutare Google a început să evidenţieze restaurantele care fac livrări şi oferă opţiunea de ridicare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.