Mai mulţi bebeluşi născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara sunt suspecţi de infectare cu coronavirus, testele pentru ei urmând să fie reluate. La aceeaşi maternitate, 25 de persoane, printre care personal medical şi paciente, au fost infectate cu coronavirus. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele sunt negative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE Ministrul Sănătăţii cere DSP Timiş verificări la Spitalul Municipal Timişoara, unde zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus / Mamele acestora au rezultate negative la teste

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a cerut DSP Timiş să facă verficări la Spitalul Municipal Timişoara, după ce zece nou-născuţi au fost depistaţi cu coronavirus. Probele au fost recoltate în 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie, iar pentru mamele celor zece bebeluşi rezultatele sunt negative.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Timiş să demareze de urgenţă o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou-născuţi depistaţi pozitiv la COVID-19.

"Din primele informaţii, la Spitalul Municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame şi tot atâţia nou-născuţi în data de 1 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 şi 6 aprilie 2020. Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuţi pozitiv la COVID-19. Menţionăm că testele mamelor acestor nou născuţi sunt negative", arată sursa citată.



Nouă mame împreună cu nou-născuţii lor au fost externate deja, în perioada 2-4 aprilie, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o  singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgenţă a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate şi retestarea tuturor persoanelor.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Potrivit medicilor, testele pentru cinci bebeluşi născuţi la Maternitatea Odobescu din Timişoara au ieşit pozitive, însă pentru mamele lor testele sunt negative. Astfel, medicii spun că rezultatele sunt neconcludente, iar testele vor fi repetate.

La Maternitatea Odobescu din Timişoara au fost născuţi 9 bebeluşi ai căror mame au fost depistate pozitiv cu coronavirus şi care deja au fost transferate cu tot cu copii la Maternitatea Bega, spital suport pentru coronavirus. Pentru alţi cinci testul a ieşit pozitiv, luni.

La Maternitatea Odobescu din Timişoara, 25 de cadre medicale şi paciente au fost infectate cu coronavirus. Conducerea Spitalului Municipal Timişoara, în subordinea căreia se află maternitatea, a decis închiderea unităţii medicale pentru dezinfecţie, cel puţin 48 de ore, în ciuda refuzului conducerii DSP Timiş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.