Uber Technologies a anunţat luni că aplicaţia sa va pune la dispoziţia şoferilor din SUA care nu au comenzi din cauza pandemiei de coronavirus locuri de muncă în domeniul livrării şi producţiei de mâncare şi cel al produselor de băcănie, oferite de alte companii, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a precizat că deşi facilitatea este acordată deocamdată doar şoferilor din Statele Unite, aceasta face parte dintr-un efort global al Uber.

Începând de luni, şoferii vor putea să găsească locuri de muncă oferite de alte companii, într-o secţiune nouă a aplicaţiei, a anunţat Uber pe blog.

Uber a mai arătat că îi va pune pe cei peste 240.000 de şoferi înregistraţi care au licenţe comerciale în legătură cu companii de logistică, pentru oportunităţi de angajare şi contracte.

Compania îi încurajează pe şoferi să se înscrie în serviciul de livrare a mâncării Uber Eats, afirmând că numărul comenzilor pentru mâncare a crescut semnificativ de la jumătatea lunii martie.

Directorul general al Uber, Dara Khosrowshahi, a afirmat într-un comunicat că Uber va continua să îşi extindă oportunităţile de dezvoltare în următoarele luni, prin utilizarea tehnologiei pentru a crea un acces rapid şi flexibil la muncă.

Compania a arătat, fără să ofere detalii, că, deşi noua ofertă este limitată deocamdată la Statele Unite, face parte dintr-un efort global.

Uber va afişa oferte de muncă de la peste  12 companii, între care McDonald’s, FedEx, United Parcel Service, Pepsico, Hertz Global Holdings, lanţul de farmacii Walgreens şi magazinele americane de alimente.

Compania s-a asociat şi cu Domino’s Pizza, serviciul de livrări Shipt  al Target şi serviciul de îngrijire, pentru angajarea şoferilor de la Uber.

Un purtător de cuvânt al companiei a precizat că Uber nu primeşte comisioane de la companiile ale căror oferte de angajare le listează.

Serviciile de ride-hailing aproape s-au prăbuşit, regiuni mari din Statele Unite fiind practic închise pentru a combate răspândirea coronavirusului.

Şoferii contactaţi de Reuters au spus că veniturile lor au scăzut cu până la 80%, iar mulţi au spus că nu mai lucrează de teamă să nu se infecteze.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.