Preşedintele Klaus Iohannis a vorbit, luni, despre rectificarea bugetară pe care trebuie să o facă Guvernul, apreciind că este nevoie de mai mult decât despre câteva schimbări pentru următoarele luni, având în vedere că încasările la buget scad, iar cheltuielile cresc. Iohannis consideră că va fi nevoie să se declare o creştere semnificativă a deficitului bugetar, situaţia bugetului fiind ”complicată”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, luni, cu premierul Ludovic Orban şi o parte a Cabinetului despre pregătirea rectificării bugetare.

”Aici lucrurile stau foarte serios, nu pot să nu spun câteva lucruri. Prin această epidemie avem o criză care nu este, din păcate, doar o criză de sănătate publică, ci este o criză care afectează întreaga economie, care va afecta bugetul. Va fi nevoie să se declare o creştere probabil semnificativă a deficitului bugetar. Este nevoie de bani mai mulţi, pe de altă parte în sectorul de sănătate publică este nevoie de bani destul de mulţi pe partea de asistenţă socială, şomajul tehnic, şomajul, toate trebuie plătite. În acest fel vom avea o situaţie complicată a bugetului”, a spus Klaus Iohannis.

Acesta a afirmat că  ”această situaţie complicată nu se rezolvă de la sine”

”Va trebui Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare şi să nu ne limităm doar la o rectificare a bugetului, care prevede câteva schimbări pe următoarele luni de zile, ci va fi nevoie să se reevalueze şi veniturile care sunt în scădere, dar şi cheltuielile pe întregul an fiscal, cheltuieli care sunt în creştere şi în acest fel va fi nevoie de reevaluarea tuturor cheltuielilor care se fac din banul public”, a mai spus Iohannis.

Încă din 25 martie, preşedintele Kaus Iohannis a vorbit despre nevoia unei rectificări bugetare ”extraordinare”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.