Austria urmează să autorizeze magazinele mici să redeschidă, săptămâna viitoare - în cadrul primei etape către sfârşitul izolării impuse în vederea opririi răspândirii noului coronavirus, a anunţat luni cancelarul Sebastian Kurz, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această măsură poate fi aplicată doar cu condiţia ca populaţia să respecte celelalte măsuri de izolare, a subliniat luni, într-o conferinţă de presă, Kurz.

Purtarea măştii - deja obligatorie în supermarketuri - urmează să fie extinsă, în paralel, la transportul în public şi la micile magazine, a precizat ministrul  Sănătăţii Rudolf Anschober.

Un fular sau o eşarfă sunt acceptate, în lipsa măştii, a subliniat Cancelaria.

Austria urmează să-şi redeschidă magazinele mai devreme decât majoritatea ţărilor vecine, pentru că a acţionat mai rapid în vederea opririi epidemiei, a argumentat Sebastian Kurz.

În cazul în care totul se desfăşoară potrivit planului, magazinele neesenţiale - cu o suprafaţă mai mică de 400 de metri pătraţi - vor putea fi redeschise începând de la 14 aprilie, iar de la 1 mai urmează să fie redeschise toate celelalte magazine şi centre comerciale, a anunţat cancelarul austriac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.