Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare, anunţă că a dispus suplimentarea patrulelor în zona de nord a judeţului, pentru impunerea respectării ordonanţelor militare. Prefectul susţine că măsurile dispuse până acum nu au avut rezultatul scontat, motiv pentru care urmează să ia cele mai dure măsuri pentru prevenirea răspândirii virusului COVID-19. Astfel, s-ar putea ajunge la închiderea unor localităţi şi introducerea obligativităţii de a purta mască de protecţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Urmăresc cu îngrijorare evoluţia epidemiei de coronavirus la nivel naţional şi în mod special, ceea ce se întâmplă în nordul judeţului Argeş. Din investigaţiile realizate, precum şi în urma analizei  măsurilor impuse în zonă, constat că unele dintre regulile care au fost deseori prezentate în spaţiul public, inclusiv de către Instituţia Prefectului, nu sunt respectate. Atenţionez asupra faptului că, în funcţie de evoluţia cazurilor suspecte şi pozitive din zona Câmpulung, voi dispune cele mai dure măsuri care se impun in vederea prevenirii răspândirii COVID 19. Vom închide localităţile, vom permanentiza prezenţa Poliţiei, Jandarmeriei şi a Armatei, vom introduce obligativitatea purtării măştilor de protecţie pentru fiecare cetăţean şi vom aplica amenzile maxime prevăzute de lege, dacă se va impune”, a transmis, luni, prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare.

Potrivit acestuia, autorităţile locale trebuie să îşi facă datoria, prin intermediul Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, trebuie să verifice permanent modul în care cetăţenii respectă regulile privind  izolarea, circulaţia prin localitate, adunările publice sau private, inclusiv cele de cult.

”Din păcate, tocmai în zona amintită se pare că aceste reguli nu sunt  respectate, motiv pentru care virusul are o răspândire mai mare decât în mod normal. Managerii spitalelor din zonă au responsabilitatea de a-şi informa personalul medical cu privire la regulile şi procedurile care trebuie respectate în abordarea relaţiei cu fiecare pacient care vine la spital. Au obligaţia sa verifice purtarea echipamentelor de protecţie de către  personalul medical, să asigure licitaţiile necesare pentru procurarea de echipamente şi medicamente necesare”, a mai transmis prefectul.

Acesta a solicitat primarilor din Câmpulung şi Godeni întrunirea Comiteteor Locale pentru Situaţii de Urgenţă şi evaluarea situaţiei, după confirmarea mai multor cazuri de coronavirus în localităţi.

În judeţul Argeş sunt confirmate 27 de cazuri de coronavirus.
 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.