O persoană a murit într-un incendiu pe şantierul unui spital ”după modelul chinez” aflat în construcţie în apropiere de Moscova, destinat îngrijirii bolnavilor de covid-19, au anunţat serviciile de urgenţă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat duminică, citat de agenţia rusă de presă Tass, incendiul a izbucnit în ”satul” de corturi instalate în apropierea şantierului, unde sunt cazaţi o parte dintre muncitori.

Incendiul a cuprins 90 de metru pătraţi înainte să fie stins. 

”O persoană a murit”, a precizat ministerul.

O sursă din cadrul serviciilor de salvare a declarat pentru Tass că incendiul a pornit de la o sobă cu lemne folosită la încălzire.

Şantierul acestui spital, situat lângă satul Golohvastovo, la 70 de kilometri sud-vest de capitala rusă, a fost deschis la jumătatea lui martie şi implică 3.200 de muncitori, dintre care o parte sunt cazaţi la faţa locului.

Spitalul se inspiră, potrivit Primăriei Moscovei, din ”experienţa partenerilor chinezi”, care au construit în februarie, într-un timp-record de zece zile, un spital din prefabricate de 1.000 de paturi la Wuhan, epicentrul pandemiei de covid-19, care s-a răspândit din China.

Cu o capacitate de 500 de paturi, legate la aparate medicale de respiraţie artificială, spitalul se întinde pe 43 de hectare şi este dotat cu ”blocuri operatorii, servicii de reanimare şi de diagnistic, rezerve pentru copii”, a precizat primăria.

Rusia înregistrează în mod oficial 5.389 de contaminări cu noul coronavirus şi 45 de morţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.