Premierul Irlandei, Leo Varadkar, a decis să practice din nou medicina, astfel că s-a reînregistrat ca medic generalist şi va lucra o tură pe săptămână pentru a ajuta în perioada pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Varadkar a fost medic timp de şapte ani, însă a renunţat la medicină pentru a deveni politician şi a fost scos din registrul medicilor în 2013. El s-a reînscris în luna martie şi şi-a oferit serviciile pentru o zi pe săptămână în zone care se încadrează în aria sa de pregătire, a precizat biroul premierului.

“Mulţi din familia sa şi mulţi prieteni lucrează în sistemul de sănătate. El a vrut să ajute chiar şi într-o mică măsură”, a afirmat un purtător de cuvânt al biroului premierului irlandez.

Luna trecută, ministrul Sănătăţii, Simon Harris, a lansat o campanie de recrutare de personal în sistemul sanitar pentru a se face faţă pandemiei de coronavirus, cu mesajul: “Ţara voastră are nevoie de voi”.

Potrivit Irish Times, Varadkar ajută cu evaluările la telefon. Oricine este posibil să fi fost expus virusului  este evaluat iniţial la telefon.

Premierul Irlandei face parte dintr-o familie de cadre medicale. El este fiul unui doctor şi al unei asistente şi partenera sa, două surori şi soţii lor lucrează cu toţii în sistemul sanitar.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.