Guvernul suedez conturează o nouă legislaţie care să îi permită să facă „paşi importanţi” în combaterea Covid-19, după ce abordarea lejeră a situaţiei a crescut îngrijorările că Suedia va deveni ţara scandinavă cu cele mai multe decese, scrie presa locală, citată de The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Danemarca şi Norvegia s-au alăturat ţărilor care au impus restricţii de mobilitate, închizând graniţele şi instituţiile de învăţământ, iar Finlanda a izolat capitala Helsinki. Suedezii, în schimb, continuă să iasă în oraş, localurile fiind deschise, să meargă la cumpărături ori în saloane de înfrumuseţare, iar copii cu vârste sub 16 ani încă merg la cursuri.

Duminică, Suedia a raportat un total de 401 decese din cauza Covid-19 şi a recunoscut că amânarea raportărilor poate însemna că numărul este considerabil mai mare. 

Faţă de sâmbătă, creşterea numărului de decese a fost de 8%. Totalul este mai mare decât numărul înregistrat laolaltă de celelalte ţări nordice. 

La 1 milion de locuitori, în Suedia au fost 37 de decese, comparativ cu Danemarca - 28, Nrvegia - 12 şi Finlanda - 4,5.

Duminică, postul public de televiziune SVT a anunţat că, după un protest al partidelor din opoziţie, Guvernul social-democrat a abandonat planurile de a conduce prin decret trecând cu vederea Parlamentul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.