Un număr de 51 de angajaţi ai Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş sunt în izolare la domiciliu, după confirmarea infectării cu coronavirus la un cadru medical.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Urmare a confirmării pozitive COVID-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, începând din data de 04.04.2020, 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar şi auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranţa tuturor”, a transmis, duminică, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Sursa citată a precizat că, potrivit Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 03.04.2020, contacţii asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, nu fac obiectul testarii.

În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceştia testându-se la apariţia simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la  ultimul contact.

În acest moment, atât personalul intrat în autoizolare, cât şi cadrul medical pozitiv COVID-19, sunt în stare bună.

În judeţul Mureş sunt confirmate 57 de cazuri de coronavirus.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.