Preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Cîmpean, a făcut, duminică, un apel la raţiune şi normalitate, după ce o asistentă medicală de la ATI, care lucrează cu pacienţi cu coronavirus, a fost hărţuită de vecini. Tot duminică, şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, le-a dat flori mai multor asistente din spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trăim zile în care, din păcate, fiecare dintre noi suntem puşi la încercare, zile în care, mai mult ca niciodată, ne temem pentru viaţa noastră şi a celor dragi. Ca să facem faţă, ca să trecem cu bine peste asta, e nevoie de multă raţiune şi mai ales de un comportament serios şi responsabil. E omeneşte să ne gândim la siguranţa noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm şi să fim atenţi la ce se întâmplă în jur, e omeneşte până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente şi ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în niciun fel comportamentul celor care au agresat sau hărţuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligaţii profesionale”, a transmis, duminică, Daniela Cîmpean.

Potrivit acesteia, ”e de neînţeles şi este chiar revoltător cum, în contextul atâtor oameni care-şi pun la dispoziţie proprietăţile gratuit pentru cei care luptă pentru viaţa şi sănătatea noastră, un vecin poate încerca să îngrădească accesul celui de alături (cu care trăieşte de o viaţă) la proprietatea sa, pentru că este medic sau asistentă medicală”.

”Iată de ce fac acum un apel la conştiinţă, la normalitate şi raţiune, înainte de a face un apel la lege. Protejarea, încurajarea şi chiar răsplătirea personalului sanitar nu este doar o obligaţie a autorităţilor, ci un semn de normalitate din partea fiecărui sibian, o obligaţie de conştiinţă a fiecăruia dintre noi. Suntem în această situaţie cu toţii şi trebuie să acţionăm în scopul binelui comunităţii, toţi, fără excepţie. Trebuie să o facem împreună, fiindcă nu există salvare individuală! Şi mai trebuie să o facem cu decenţă! Să acţionăm astfel încât, atunci când totul se va fi terminat, să ne putem privi în ochi unii pe ceilalţi! Sper din tot sufletul că nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi! Însă, dacă va fi, vă asigur că niciunul dintre aceste comportamente sau altele asemenea nu vor rămâne fără urmările legale maximum posibile şi că toleranţa noastră va fi ZERO faţă de orice acţiune care ameninţă sau pune în pericol corpul medical şi pe toţi cei care luptă pentru viaţa şi viitorul nostru”, a mai transmis preşedintele CJ Sibiu.

Potrivit Turnul Sfatului, o asistentă care lucrează la secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu este hărţuită de vecini, de câte ori se întoarce acasă, fiind acuzată că îi poate îmbolnăvi.

Tot duminică, şeful ISU Sibiu, Cosmin Balcu, s-a deplasat la Spitalul Judeţean Sibiu şi le-a oferit flori mai multor asistente, inclusiv celei care estehărţuită de vecini.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.