Tesla concediază sute de angajaţi cu contracte temporare ai fabricilor de automobile şi baterii din Statele Unite, unde activităţile sunt oprite ca urmare a restricţiilor impuse de autorităţi din cauza coronavirusului, au declarat trei angajaţi citaţi de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania reduce numărul de contractori din forţa sa de muncă, atât de la fabrica de vehicule din Fremont, California, cât şi de la gigafabrica de baterii de lângă Reno, Nevada.

Potrivit estimărilor făcute de persoane apropiate situaţiei, măsura va afecta sute de persoane.

Aceşti angajaţi temporari, dintre care unii au lucrat ani de zile la Tesla, unii sperând că vor obţine posturi full-time, au fost informaţi de această decizie la sfârşitul acestei săptămâni.

”Trebuie să vă informez cu profund regret că măsura de închidere a fabricii Tesla a fost prelungită din cauza pandemiei de COVID-19 şi, drept rezultat, Tesla a solicitat încetarea imediată a tuturor contractelor temporare”, arată un memo al companiei de resurse umane Balance Staffing.

Compania de recrutare a spus lucrătorilor că ei vor rămâne angajaţi ai Balance Staffing şi că vor putea obţine alte locuri de muncă prin intermediul acesteia. Balance Staffing s-a mai angajat să facă eforturi pentru a readuce contractorii la Tesla, în viitor, dacă va fi posibil, şi i-a reasigurat că aceste concedieri nu reflectă calitatea muncii lor, ci condiţiile economice dificile.

Contractorii angajaţi temporar prin intermediul altor agenţii de recrutare au primit joi şi vineri  informări similare, potrivit angajaţilor care au vorbit cu CNBC.

Tesla şi Balance nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Vineri, acţiunile Tesla au crescut cu peste 5%, pe fondul unei evoluţii negative a bursei, în urma raportării de către companie a unor livrări de vehicule în primul trimestru care au mulţumit investitorii. Astfel, Tesla a livrat în primele trei luni ale acestui an circa 88.400 de vehicule şi a produs 103.000.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.