Secretarul de stat Bogdan Despescu a anunţat, sâmbătă, că, în ultimele 24 de ore, aproape 15.000 de persane au fost verificte şi preluate de la graniţă, după triajul epidemiologic, fiind escortate la locurile de destinaţie. Despescu a mai precizat că, de la debutul epidemiei, au fost întocmite 400 de dosare penale şi s-au dat amenzi în valoare de 170 de milioane de lei. ”Cu privire la toate măsurile dispuse prin ordonanţele militare, prefer să se spună la sfârşit că am făcut prea multe decât că am făcut prea puţin”, a afirmat Despescu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bogdan Despescu a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că efectvele MAI au continuat asigurarea măsurilor de verificare în linia a doua la frontieră, trierea în urma dispoziţiilor medicilor direcţiilor de sănătate publică şi însoţirea convoaielor de la graniţă până în locurile de destinaţie.

”În ultimele 24 de ore, au fost verificate aproape 15.000 de persoane, s-a asigurat paza spitalelor acolo unde este cazul precum şi a locaţiilor de carantina instituţionalizată”, a spus Despescu.

Potrivit acestuia, în medie, 90.000 de persoane aflate în carantină sau izolare la domiciliu sunt verificate zilnic.

”Verificarea respectării restricţiilor de circulaţie a reprezentat o activitate importantă în această perioadă. De la începutul epidemiei şi până în prezent, în urma acestor acţiuni, au fost întocmite 400 de dosare penale dintre care cele mai multe au fost pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Au fost aplicate peste 130.000 de sancţiuni, în valoare totală de peste 170 de milioane lei”, a mai spus Despescu.

Acesta a precizat că, zilnic, acţionează peste 30.000 de angajaţiai MAI, sprijiniţi de peste 1.000 de militari din cadrul MApN, dar şi de peste 4.000 de poliţişti locali.

”Localităţile Ţăndărei şi Bărbuleşti din Ialomiţa au necesitat o atenţie specială. Acolo, oamenii nu au înţeles, din păcate, că este nevoie să respecte restricţiile impuse, fapt pentru care am acţionat cu forţe mărite, inclusiv cu poliţişti trimişi din Bucureşti, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române”, a mai spus Despescu, precizând că, la Ţăndărei şi Bărbuleşti, au fost aplicate peste 170 de sancţiuni contravenţionale, valoarea totală a acestora fiind de peste 41.000 de lei. 

”Aceste măsuri nu sunt luate pentru că aşa ne dorim noi, sunt luate pentru că sunt absolut necesare. Tocmai de aceea, fac un nou apel la cetăţeni să respecte deciziile autorităţilor pentru binele lor şi al celor dragi lor.  Lucrătorilor MAI le solicit să rămână în continuare concentraţi asupra misiunilor pe care le au de îndeplinit pentru că sunt vitale în acest moment. Aşa cum medicii sunt în prima linie a luptei cu covid 19 în interiorul spitalelor şi cadrele MAI sunt partenerii medicilor în afara spitalelor, aşa ajutând la păstrarea sănătăţii dumneavoastră. Cu privire la toate măsurile dispuse prin ordonanţele militare, prefer să se spună la sfârşit că am făcut prea multe decât că am făcut prea puţin”, a încheiat Bogdan Despescu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.