Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere de la Spitalul Judeţean Suceava, a declarat, vineri, că o parte din personal a refuzat să poarte echipamentele de protecţie, de aceea s-a ajuns la un număr atât de mare de infectări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În mod paradoxal, o parte din cadrele medicale refuzau să poarte aceste echipamente, iar aceasta este una din explicaţiile pentru care aici sunt atât de mulţi medici şi asistenţi infectaţi cu COVID-19. Dar acest comportament se va schimba şi oamenii au înţeles că trebuie să poarte echipamentele de protecţie”, a declarat generalul-maior Ionel Oprea, pentru Monitorul de Suceava.

Potrivit acestuia, există echipamente suficiente, resursa umană fiind o problemă care trebuie rezovată cât mai curând, astfel încât unitatea sanitară să fie operaţională la capacitate maximă într-o săptămână.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, un număr de 474 de cadre medicale sunt infectate cu COVID - 19, 318 dintre acestea fiind din Suceava. 

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru şi secretarul de stat Ionel Oprea au mers, joi, la Suceava după ce noua conducere a Spitalului Judeţean a demisionat.

Ionel Oprea va rămâne la Spitalul Judeţean pentru gestionarea situaţiei şi coordonează echipa militară de conducere, formată din colonelul medic Daniel Derioiu şi directorul medical - locotenent-colonel medic Dinu Chioralia.
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.