Cadrele medicale din Spitalul Judeţean Buzău sunt testate, în aceste zile, cu teste rapide, pe care însă Direcţia de Sănătate Publică nu le recomandă, nefiind concludente sută la sută. Până acum, aproape 260 de angajaţi din cel mai mare spital din Buzău au fost testaţi, după ce şi-au dat acordul în acest sens, rezultatele fiind negative pentru toţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Buzău, Claudiu Damian, testarea cadrelor medicale a început joi, iar până vineri au fost verificate cu teste rapide 256 de cadre sanitare, rezultatele fiind negative. Testările s-au făcut doar la cei care şi-au exprimat dorinţa şi au semnat în acest sens.

"Am început testarea cadrelor medicale pentru acei angajaţi care şi-au dat acordul pentru a fi testaţi, din cauză că Ministerul Sănătăţii nu aprobă testarea cadrelor cu aceste teste rapide. De aceea, am luat această măsură de precauţie pentru a le testa totuşi pe cadrele medicale, dar prin asumarea dumnealor”, a declarat Damian.

Managerul SJU Buzău a adăugat că, după testarea a aproape 260 de cadre medicale, în cazul cărora rezultatele la coronavirus au ieşit negative, starea de spirit a angajaţilor a devenit mult mai bună.

"A fost o uşurare pentru foarte mulţi angajaţi, dacă până acum afluxul era mic, acum mai toată lumea vrea să facă acest test rapid. E o relaxare să vedem că nu avem până la acest moment cadre medicale infectate", a declarat Damian.

El a mai precizat că, în cazul în care un test rapid va indica în cazul unui angajat prezenţa coronavirusului, atunci se va cere un test oficial la DSP şi numai după aceea se va vedea procedura de lucru.

Spitalul Judeţean Buzău are circa 1.400 de angajaţi, iar directorul spune că unitatea dispune de teste rapide pentru fiecare, însă acestea vor fi făcute numai dacă oamenii solicită.

Confirm managerului Claudiu Damian, în rândul personalului din spital există şi persoane care nu vor să fie testate, acestea fiind în principal medici care spun că testele rapide nu sunt foarte sigure.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.