Pandemia de coronavirus a dus în Statele Unite la un număr record de 6,6 milioane de cereri pentru indemnizaţii de şomaj în numai o săptămână şi a ucis aproape 1.000 de americani într-o singură zi, arată cele mai recente date, potrivit Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numărul americanilor care au solicitat indemnizaţii de şomaj săptămâna trecută a depăşit un maxim atins cu o săptămână înainte, activităţile economice fiind blocate de măsurile adoptate de autorităţi pentru a ţine sub control extinderea noului coronavirus.

„Îţi taie respiraţia. Evident, reacţia imediată la ceva de genul acesta va fi frica”, a spus Justin Hoogendoorn, şef pentru strategie şi analize în domeniul tranzacţiilor cu venituri fixe la firma Piper Sandler din Chicago.

Statele Florida, Georgia, Mississippi şi Nevada au cerut miercuri cetăţenilor să rămână acasă, ridicând la 39 numărul de state americane care au impus astfel de măuri.

Experţii în sănătate publică afirmă că măsurile sunt o necesitate urgentă, dar economiştii spun că ar putea duce la o contracţie economică de 30% sau mai mult în trimestrul al doilea.

Numărul deceselor provocate de coronavirus în Statele Unite a crescut miercuri cu 950, până la un total de peste 4.800, marcând a treia zi la rând de creşteri record.

Alţi 26.000 de americani au fost testaţi pozitiv pentru coronavirus, numărul total de cazuri confirmate crescând la 214.000, număr aproape dublu faţă de Italia, care se află pe locul al doilea în lume.

La nivel global, numărul de infecţii confirmate s-a apropiat de un milion, cu aproape 49.000 de victime. În Italia au avut loc cele mai multe decese  provocate de coronavirus, peste 13.000 de morţi, potrivit datelor oferite de Johns Hopkins.

Crematoriile din New York şi-au prelungit programul de lucru şi ard cadavrele în timpul nopţii. Numărul decedaţilor este atât de mare încât autorităţile din New York caută locuri de înhumare temporare din alte părţi ale statului.

Casele funerare şi directorii de cimitire descriu că are loc o creştere a cererii nemaiîntâlnită în ultimele decenii, în condiţiile în care numărul infecţiilor de COVID-19, afecţiunea respiratorie provocată de noul coronavirus, a depăşit 40.000 în New York, numărul deceselor fiind de peste 1.000.

Grupul de lucru al Casei Albe pentru pandemia de coronavirus estimează că boala ar putea ucide între 100.000 şi 240.000 de persoane, chiar dacă ordinele de rămânere acasă rămân în vigoare, iar americanii le respectă.

Coronavirusul este şi mai letal în New Orleans, unde rata deceselor pe cap de locuitor  este mult mai mare decât în ​​New York. Medicii, oficialii de sănătate publică şi datele disponibile arată că motivul ar putea fi nivelul ridicat de obezitate şi afecţiunile conexe ale populaţiei din New Orleans.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.