CEC Bank a anunţat joi că oferă, din aplicaţia Mobile Banking, acces direct la situaţia taxelor, impozitelor şi a amenzilor datorate către autorităţi, prin interogarea şi integrarea cu Ghişeul.ro şi permite achitarea imediată a acestora, fără comisioane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”CEC Bank a demarat încă de anul trecut mai multe iniţiative de digitalizare – precum lansarea plăţilor de pe mobil, deschiderea online a conturilor – şi avem convingerea că internetul de pe mobil este unul din canale care ne vor permite să atragem noi clienţi şi să contribuim astfel la creşterea incluziunii financiare în România. În 2019, numărul de utilizatori ai CEC Mobile Banking a crescut cu 95% şi credem că acesta este canalul cu cel mai ridicat potenţial de creştere”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte - director general al CEC Bank.

La nivelul anului trecut, circa 60% din volumele de tranzacţii ale clienţilor CEC Bank au fost iniţiate prin canalele alternative – Internet Banking şi Mobile Banking.

"Clienţii CEC Bank aveau încă de anul trecut posibilitatea de a plăţi online taxele, impozitele sau amenzile, prin aplicaţia Mobile Banking, prin selectarea şi completarea detaliilor de plată (tipul de impozit, instituţia beneficiară, suma datorată). După integrarea cu ghiseul.ro, taxele şi impozitele locale – precum cele pentru terenuri şi clădiri, cele auto, dar şi amenzile se pot plăţi cu un simplu click, sumele datorate la nivel individual fiind afişate direct, sub formă de listă. Nu se percep comisioane pentru plăţile de taxe, impozite şi amenzi prin acest sistem", precizează banca.

Pentru activarea noii funcţionalităţi, este necesară actualizarea aplicaţiei CEC Mobile Banking din App Store pentru posesorii de telefoane Apple sau din Google Play, pentru telefoanele cu Android.

În paralel cu dezvoltarea serviciilor pe canalele digitale, CEC Bank îşi menţine angajamentul pentru menţinerea reţelei teritorială – cea mai mare din ţară, cu peste 1.000 de unităţi.

Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent peste 2 milioane de clienţi, cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi active de 29,3 miliarde lei, la sfârşitul anului 2018.

Statul român, prin Ministerul Finanţelor Publice, este unicul acţionar al CEC Bank, iar în luna noiembrie a acestui an (a.c. 2019), în urma acordului Comisiei Europene, capitalul băncii a fost majorat cu 940 milioane lei.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.