Ambasadorul SUA la Bucureşti Adrian Zuckerman a afirmat, la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România, că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti marca Huawei deghizate în donaţii umanitare, ceea ce este ”inadmisibil” şi a avertizat autorităţile române că ”aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea naţională” şi care pune în pericol libertatea. El a elogiat măsurile luate de autorităţile de la Bucureşti pentru a opri criza provocată de epidemia de coronavirus şi a afirmat că la ieşirea din această criză România va putea deveni lider în multe domenii, lucru care se poate realiza doar prin adoptarea unor legi şi reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupţiei endemice şi prin creşterea transparenţei. Ambasadorul american a definit Rusia şi China drept ”prădătorii şi actorii negativi” care ”pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ambasadorul SUA la Bucureşti a elogiat ”măsurile prompte şi prudente luate de Guvernul României, sub conducerea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Ludovic Orban, pentru a opri criza de coronavirus”, apreciind că ”fără astfel de măsuri, criza cu care se confruntă astăzi România ar fi fost mult mai gravă în acest moment”.

 

”Izolarea, carantina şi interdicţia de călătorie au ajutat la controlul răspândirii virusului. Guvernul României a colaborat, de asemenea, cu companii străine şi locale pentru a aduce ajutor şi materiale medicale de urgenţă pentru poporul român. Guvernul a căutat provizii de urgenţă în întreaga lume”, a remarcat diplomatul american.

Zuckerman a afirmat că viitorul României ca naţiune prosperă este pe cale de a deveni realitate.

”Când va ieşi din această criză, România va fi bine poziţionată pentru a deveni lider european şi global în domeniul artelor, ştiinţelor, finanţelor, asistenţei medicale, tehnologiei informaţiei, producţiei agricole, producţiei de energie şi industriei. Viitorul României ca naţiune prosperă, în care talentele şi resursele sale naturale oferă o mare bogăţie poporului său, este aproape să se transforme în realitate. Acest lucru se poate realiza doar prin adoptarea unor legi şi reglementări de afaceri raţionale, prin încetarea corupţiei endemice şi prin creşterea transparenţei, toate acestea putând duce la beneficii economice enorme şi la prosperitate”, a afirmat Adrian Zuckerman.

El a avertizat autorităţile d ela Bucureşti în legătură cu Huawei, dar şi cu China şi Rusia.

”Din păcate, prădătorii şi actorii negativi încă pândesc în aceste vremuri de vulnerabilitate. Rusia şi China au încercat să folosească această oportunitate pentru a răspândi minciuni despre Statele Unite, România, COVID-19 şi comportamentul propriilor guverne. Faptul că Partidul Comunist Chinez s-ar folosi de moartea a mii de europeni pentru a înmâna măşti de marcă Huawei deghizate în donaţii umanitare este inadmisibil. I-am avertizat pe prietenii mei români şi înainte, şi o voi face şi acum: aceasta este o companie căreia nu i se poate încredinţa securitatea dumneavoastră naţională şi care vă va pune în pericol libertatea. Comportamentul de înşelăciune, confuzie şi lipsa de transparenţă a Partidului Comunist Chinez a venit cu un preţ mortal pentru întreaga lume”, a declarat ambasadorul SUA  la întâlnirea anuală a membrilor Camerei de Comerţ Americane din România

În opinia sa, această pandemie în care ne aflăm subliniază importanţa transparenţei în ceea ce priveşte sănătatea umană, buna guvernanţă şi economia globală.

”Când informaţia este restricţionată, consecinţele sunt devastatoare. Ca urmare a muşamalizării de către Partidul Comunist Chinez, experţii chinezi şi internaţionali au ratat o fereastră critică pentru a limita izbucnirea acestui virus în China şi pentru a opri răspândirea sa globală. Acelora dintre noi care poartă cicatricile comunismului nu trebuie să li se amintească preţul plătit în vieţi omeneşti pentru minciunile comuniste”, a afirmat Zuckerman.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.