Ministerul Culturii, prin Unitatea de Management a Proiectului, în calitate de operator al programului Ro-Cultura, finanţat prin Granturile SEE 2014 – 2021, a anunţat miercuri lansarea celei de-a doua sesiuni a apelului de finanţare „Consolidarea antreprenoriatului cultural şi dezvoltarea audienţei şi a publicului”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bugetul prezentului apel de proiecte este de 2 milioane de euro.

Valoarea sprijinului financiar nerambursabil ce poate fi acordat unui proiect este între 50.000 de euro şi 200.000 de euro.

Apelul vizează creşterea gradului de acces la cultură, promovarea diversităţii culturale şi consolidarea dialogului intercultural. Pentru ca activităţile culturale să aibă un impact mai mare, transferul de cunoştinţe şi expertiză între organizaţiile din România şi Statele Donatoare (Norvegia, Islanda, Liechtenstein) este încurajat, împreună cu producţia în comun a evenimentelor artistice.

Pentru a fi eligibile, propunerile de proiecte trebuie să conducă la atingerea indicatorilor de program ce vizează: crearea de locuri de muncă, organizarea de activităţi de artă contemporană, creşterea numărului de participanţi la activităţile culturale, sprijinirea IMM-urilor din sectorul cultural, dezvoltarea de competenţe şi expertiză la locul de muncă, abordarea inovativă a patrimoniului cultural, producţii referitoare la minorităţi sociale, etnice şi culturale.

Sunt eligibile instituţiile publice de cultură (muzeu, teatru, operă, operetă, filarmonică, bibliotecă, arhivă, centru cultural etc.), organizaţiile neguvernamentale, constituite în baza Legii nr. 21/1924 pentru persoanele juridice (Asociaţii şi Fundaţii) sau a Ordonanţei Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare; societăţile comerciale constituite în baza Legii nr. 31/1990 privind societăţile, republicată, cu modificările şi completările ulterioare sau societeţile cooperative constituite în baza Legii nr. 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei (republicată).

Proiectele vor avea o durată cuprinsă între 6 luni şi 24 de luni, iar data limită de depunere a proiectelor este 1 iulie 2020, ora 16:00.

Proiectele pot fi depuse online, pe emsc.ro-cultura.ro.

Granturile SEE reprezintă contribuţia Islandei, Principatului Liechtenstein şi Regatului Norvegiei la reducerea disparităţilor economice şi sociale în Spaţiul Economic European şi la consolidarea relaţiilor bilaterale cu cele 15 state beneficiare din estul şi sudul Europei şi statele baltice.
Aceste mecanisme de finanţare sunt stabilite în baza Acordului privind Spaţiul Economic European, ce reuneşte statele membre UE şi Islanda, Liechtenstein şi Norvegia ca parteneri egali pe piaţa internă.
În total, cele trei state au contribuit cu 3,3 miliarde de euro între anii 1994 şi 2014 şi cu 1,55 miliarde de euro pentru perioada de finanţare 2014 - 2021.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.