Pentagonul trimite 500 de militari la frontiera Statelor Unite cu Mexicul, pentru a-i asista pe agenţii federali de frontieră, pe fondul crizei sanitare cauzate de noul coronavirus, dezvăluie trei membri ai Camerei Reprezentanţilor pentru Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei trei reprezentanţi au precizat că Pentagonul a aprobat o cerere în acest sens a Departamentului Securităţii Interne.

Aproximativ 5.000 de militari sunt staţionaţi în medie la frontiera americană, pentru a ajuta poliţia de frontieră să efectueze misiuni care nu au legătură cu menţinerea ordinii publice.

Mexicul a declarat luni starea de urgenţă sanitară şi a impus măsuri mai stricte în lupta împotriva răspândirii noului cronavirus, care a contaminat peste 1.000 de persoane în ţară.

Administraţia Trump se teme că noul coronavirus ar putea determina imigranţii ilegali să încerce să intre în Statele Unite, în contextul în care pandemia afectează economia mexicană, deja în dificultate, a declarat sub protecţia anonimatului unul dintre reprezentanţii citaţi.

Departamentul Securităţii Interne nu a comentat pentru Reuters cu privire la aceste dezvăluiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.