Zeci de organizaţii neguvernamentale, dar şi oamenii de afaceri suceveni cer, într-o scrisoare deschisă transmisă Guvernului, să asigure echipamentele necesare în spitalele sucevene, să detaşeze personalul medical necesar, astfel ca unităţile din judeţ să poată gestiona situaţia actuală şi să urgenteze deschiderea Spitalului Municipal din Fălticeni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizaţiile semnatare solicită “testarea printr-o anchetă epidemiologică extinsă a populaţiei la nivelul municipiului Suceava şi a aglomerărilor urbane din judeţ“.

De asemenea, reprezentanţii societăţii civile din Suceava cer publicarea zilnică de către toate spitalele judeţului a informaţiilor legate de capacitatea spitalelor din judeţ, de numărul de cazuri COVID-19, precum şi detalii privind stocurile de echipamente de protecţie.

În plus, semnatarii scrisorii susţin că se impune crearea la nivelul judeţului a unei celule de criză care va include obligatoriu autorităţile locale şi judeţene, instituţiile deconcentrate relevante, conducerile spitalelor şi liderii organizaţiilor societăţii civile pentru sincronizarea tuturor eforturilor făcute pentru sistemul medical din judeţ şi pentru pacienţi.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunţat, luni seară, carantinarea municipiului Suceava, unde se înregistrau 593 de cazuri de infectare cu coronavirus. De asemenea, sunt în carantină opt comune din zona limitrofă a municipiului Suceava.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.