Optsprezece pompieri şi un paznic forestier au murit luptând împotriva unui uriaş incendiu de pădure în sud-vestul Chinei, au anunţat marţi autorităţile chineze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Incendiul a izbucnit luni, în provincia muntoasă Sichuan şi ”ameninţă în mod direct securitatea oraşului Xichang”, situat la paroximativ 2.000 de kilometri de Beijing, a precizat primăria localităţii pe reţele de socializare.

Imagini difuzate de televiziunea naţională surprind coloane uriaşe de fum care se ridică din munţii ce înconjoară acest oraş cu o jumătate de milion de locuitori şi care dau cerului culoarea portocalie.

Circumstanţele exacte ale deceselor nu au fost precizate.

Oraşul a anunţat că aproape 900 de pompieri participau la lupta împotriva flăcărilor, în timp ce erau evacuate 1.200 de persoane.

Patru elicoptere şi peste 140 de vehicule de intervenţie ale pompierilor au fost de asemenea mobilizate.

Lupta împotriva focului continua marţi, potrivit agenţiei oficiale chineze de presă China Nouă.

În urmă cu un an, în aprilie 2019, 27 de pompieri militari au murit într-un incendiu de pădure în aceeaşi regiune, după ce o schimbare bruscă a rafalelor vântului a creat o minge de foc care s-a  abătut asupra acestora.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.